ÖZEL EĞİTİMDE TÜRKİYE- BALKANLAR TECRÜBE PAYLAŞIMI  
ÖZEL EĞİTİMDE TÜRKİYE- BALKANLAR TECRÜBE PAYLAŞIMI

ÖZEL EĞİTİMDE TÜRKİYE- BALKANLAR TECRÜBE PAYLAŞIMI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Millî Eğitim Bakanlığı ve TİKA iş birliğiyle Türkiye'de gerçekleştirilen özel eğitim uygulamalarındaki yeniliklerden ve iyi örneklerden Balkanlarda bulunan dost ve kardeş ülkelerin de yararlanması için "Türkiye-Balkanlar Özel Eğitimde Tecrübe Paylaşımı Projesi"  kapsamında yapılan Saraybosna Mjedenica Özel Eğitim ve Terbiye Kamu Kurumundaki atölyelerin açılışını yaptı.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bosna Hersek ziyaretine eşlik eden Emine Erdoğan, psiko-fiziksel yetersizliği bulunan bireylere yönelik yapılan TİKA Saraybosna Mjedenica Özel Eğitim ve Terbiye Kamu Kurumunun açılışını gerçekleştirdi.
 
Türkiye'deki özel eğitim uygulamalarının Bosna Hersek Federasyonu Eğitim Bakanlığı yönetici ve öğretmenlerine tanıtılmasını sağlayan projeyle Saray Bosna, Mostar, Tuzla ve Zenica bölgelerinde bulunan özel eğitim okullarına 10 meslek edinme atölyesi, 1 uygulama evi, 5 özel eğitim sınıfı yapıldı. Ayrıca  bu alanlara donanım ve materyal desteği sağlandı. 
 
Emine Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, "Aramızdaki güçlü bağlar, elimizdekini paylaşma iştiyakı da veriyor. Özel eğitimde tecrübe paylaşma programı da bu güçlü arzunun mahsulüdür. İnanıyorum ki karşılıklı istifadeler ile bu dostluğu daha da büyüteceğiz. Ülkemizin dostluk eli TİKA, Millî Eğitim Bakanlığımız ile iş birliği halinde özel eğitim uygulamalarındaki yenilikleri Balkanlar'daki dost ve kardeş ülkelerle paylaşıyor." 
 
Türkiye'de özel ihtiyaçları olan bireyler için yüksek farkındalıkla çalışmalar yapıldığını vurgulayan Emine Erdoğan, şunları kaydetti: "İnanıyoruz ki bu onların en temel insan hakkıdır, fırsat eşitliğinin gereğidir. Güçlü toplum olmanın yolu, toplumun tüm bireylerinin kendini güçlü hissetmesinden geçer. Bu nedenle özel insanlarımızı toplumsal hayata katmanın yollarını arıyoruz. Onlar için istihdam alanları açıyoruz. İnanıyoruz ki en kalıcı yatırım eğitimdir. Bu bağlamda bu tecrübeleri Afrika'dan Balkanlar'a, tüm dost ülkelere de taşımaya gayret ediyoruz."
 
Bosna Hersek'te 8 özel eğitim okulu ve 16 atölye
Emine Erdoğan, TİKA'nın, Bosna Hersek'te 8 özel eğitim okulu bünyesindeki 16 atölye ile sınıfın tadilat ve donanımını sağladığını hatırlatarak, "Böylelikle çocuklarımızı birçok açıdan geliştirebilirsek engelleri de aşmış oluruz. İnsan ruhuyla, kalbiyle, vicdanıyla insandır. Herhangi bir engel insanın içindeki bu çok yönlü potansiyeli öldüremez. Yeter ki biz zihinlerimizdeki prangaları çözelim, engelleri kaldıralım." değerlendirmesini yaptı.
 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.