ÖZEL ÇOCUKLAR KÜLTÜR YOLCULUĞUNDA  
ÖZEL ÇOCUKLAR KÜLTÜR YOLCULUĞUNDA

ÖZEL ÇOCUKLAR KÜLTÜR YOLCULUĞUNDA

Özel eğitim okullarında öğrenim gören öğrenciler ile ailelerinin Türkiye'nin tarihi dokusunu tanımaları, sosyalleşerek toplumla bütünleşmeleri için düzenlenen "kültür gezileri" devam ediyor.  

Milli Eğitim Bakanlığının "kültür gezileri" ile farklı engel gruplarından çocuklar, ebeveynleri ile Türkiye'nin tarihi zenginliklerini tanıma fırsatı buluyor. Bugüne kadar çeşitli engel durumları bulunan öğrenciler, velileri ve öğretmenler için pek çok gezi düzenlendi. Turkcell iş birliğinde 2016'dan bu yana yürütülen kültür gezilerinden toplamda 3 bin 500 kişi faydalandı ve bu gezilerde profesyonel tur rehberleri ve Türk işaret dili tercümanları da çocuklara eşlik etti.
 
Sonbahar gezileri Çanakkale ile başladı
Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda nisanda Nevşehir, Konya ve Bursa'ya düzenlenen kültür gezilerine, sonbahar döneminde de Çanakkale ile devam edildi. Özel eğitim okullarından toplam 200 öğrenci, veli ve öğretmen 21 Eylül'deki gezide, Conkbayırı, 57'nci Alay, Abide ve Şehitlik'i ziyaret etme mutluluğunu yaşadı. Sonbahar dönemi kültür gezilerine Amasya, Çorum, Isparta ve Burdur'da yaşayan öğretmen, öğrenci ve velilerin Samsun ve Antalya'ya yapacakları seyahatlerle devam edilecek.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.