ENGELİ OLAN ÇOCUKLAR İÇİN KAPSAYICI ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ PROJESİ  
ENGELİ OLAN ÇOCUKLAR İÇİN KAPSAYICI ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ PROJESİ

ENGELİ OLAN ÇOCUKLAR İÇİN KAPSAYICI ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ PROJESİ

Pilot uygulamanın "Yönetici Bilgilendirme Toplantısı" İstanbul'da gerçekleştirildi.

UNICEF'in teknik desteği ve Avrupa Birliği ile ortaklaşa finanse edilerek hayata geçirilen "Engeli Olan Çocuklar İçin Kapsayıcı Erken Çocukluk Eğitimi Projesi, Yönetici Bilgilendirme Toplantısı " İstanbul'da gerçekleştirildi.
 
Engeli olan çocuklar başta olmak üzere tüm çocukların kaliteli kapsayıcı eğitim hizmetlerine erişimini artırmayı hedefleyen Proje; Antalya, Bursa, Gaziantep, İzmir, Konya ve Samsun illerinde uygulanmakta.
 
Toplantı, projenin uygulandığı pilot illerin il, ilçe millî eğitim müdürleri, temel eğitim şube müdürleri, okul yöneticileri ve Bakanlık temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan Bakan Yardımcısı Mustafa Safran "Biz, Engeli Olan Çocuklar İçin Kapsayıcı Erken Çocukluk Eğitimi Projesi ile eğitim öğretim sürecinin en kritik aşaması olan okul öncesi eğitim ve ilkokul kademesinde, pilot illerimizden başlayarak tüm ülke genelinde, tüm öğrenci ve ailelerimizin eğitim öğretim süreçlerinin iyileştirilmesini hedefledik.
 
Kapsayıcı eğitimin uygulandığı okullarda değerlerin çeşitliliği ve her öğrencinin sınıfa getirdiği benzersiz katkılar vardır. Kapsayıcı eğitimin ilkelerinin benimsendiği bir eğitim ortamında, her çocuk kendisini güvende hisseder ve okula karşı aidiyet duygusu taşır.  Bu vesileyle de tüm öğrencilerimiz ve ebeveynleri öğrenme hedeflerini belirlemeye ve onları etkileyen kararları almaya ve uygulamaya başlarlar. Bu da toplumumuzun refahında, medeniyetinin gelişiminde önemli bir adımdır." diye konuştu.
 
Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu da yaptığı konuşmada: "Her çocuk ilgi, yetenek ve mizacı doğrultusunda eğitimden kariyere uzanabilir ve çocuklarımıza potansiyellerini gerçekleştirme imkânı sunmak bizlerin asli görevidir. Mutlu çocuklar ve güçlü bir Türkiye için, geleceğimiz için hepimiz omuzlarımızda ağır yükler taşımaktayız. Bir ülkenin geleceğini çocuklar üzerine inşa eden ülkeler,  güçlü olmaya adaydır. Bu sorumluluktan hareketle tüm çocuklar için Eğitimde Birlikteyiz!" ifadelerine yer verdi.
 
5 gün sürecek toplantıda pilot okulların yöneticilerine verilecek eğitimlerle pilot uygulamanın daha verimli bir şekilde gerçekleştirilmesi sağlanacak. 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.