BAKAN TEKİN, "TÜRKİYE YÜZYILI'NIN KAHRAMANLARI" SERGİSİNİN AÇILIŞINA KATILDI  
BAKAN TEKİN,

BAKAN TEKİN, "TÜRKİYE YÜZYILI'NIN KAHRAMANLARI" SERGİSİNİN AÇILIŞINA KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde hazırlanan ve özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin eserlerinden oluşan, "Türkiye Yüzyılı'nın Kahramanları" temalı serginin açılışına katıldı.


Serginin açılışında yaptığı konuşmada 15 Temmuz'un her açıdan özel bir gün, topyekûn mücadele eden bir milletin millî direnişinin yıl dönümü olduğunu belirten Bakan Tekin, şunları kaydetti:

 

Bu ülkenin bağımsızlığına, millî birliğine, temel referans değerlerine saldıran, küresel sermayenin Türkiye'deki ajanları olan yapılar, hepinizin bildiği gibi örgütlenmelerine bugün Bakanlığını temsil ettiğimiz Millî Eğitim üzerinden başladılar. Uzun bir ihanet planının sonunda da 15 Temmuz günü böyle bir hain kalkışmaya teşebbüs ettiler. Bizim Bakanlık olarak bu süreçle ilgili iki temel hedefimiz var. Bakanlık olarak birinci ödevimiz, bir daha bu tür bir ihanetle karşı karşıya kalmamak adına tedbirlerimizi almak. İkinci ödevimiz ise -Allah göstermesin- olur da böyle bir ihanet girişimiyle karşı karşıya kalırsak tıpkı 15 Temmuz'da olduğu gibi bu ülkenin millî birliğine, beraberliğine, toplumsal dayanışmaya sahip çıkacak bir kuşak yetiştirmek.

 

Tekin, açılışını yaptıkları "Türkiye Yüzyılının Kahramanları" temalı serginin, özel çocukların 15 Temmuz süreciyle ilgili duygu ve düşüncelerini yansıtan, gelecek kuşaklara övünçle bırakılacak bir sergi olduğunu söyledi.

 

"Allah bizlere tekrar böyle bir felaket yaşatmasın." diyen Tekin, ülkenin ve coğrafyanın bütünlüğü, birliği, millî egemenliğin devamı için mücadele eden, canlarını ortaya koyan tüm şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere şifa diledi.

 

Milli Eğitim Bakanı Tekin, konuşmasının ardından kurdele keserek açılışını yaptığı sergiyi gezdi. Eserler hakkında bilgi alan Tekin, sergi boyunca Halise Arslan Özel Eğitim İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Serra Karaltı'nın elini bırakmadı. Özel eğitim öğrencileriyle yakından ilgilenen Tekin, onlarla sohbet ederek istek ve taleplerini dinledi.

 

Programın sonunda 9 yaşındaki özel eğitim öğrencisi Miray Ecrin Okay, 15 Temmuz için özel hazırlanan tabloyu Tekin'e hediye etti.

 

Serginin açılışına birim amirleri de katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.